2021

Konica Minolta Sensing Bölümü ; Hiperspektral Görüntüleme Teknolojisiyle Yeni Bir Pazara Giriyor ve Stratejik Büyüme Planı Olarak Savunma, Güvenlik - Çevre Bilimi Alanlarında Pazar Payını Genişletiyor

Konica Minolta, Finlandiya merkezli lider şirket Specim'in %100 hissesini satın alarak resmi sözleşme imzalandı.

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta), ışık, renk ve görünüm ölçümünün güçlü yönlerine dayalı olarak büyüyen ICT ve otomotiv sektörleri için çok çeşitli yüksek katma değerli ürünleriyle çözüm ve teknolojiler sunarak pazar payını büyütmek için çalışmaktadır. Konica Minolta, hiperspektral görüntüleme pazarının lider oyuncusu olan Finli şirket Specim, Spectral Imaging Oy Ltd.'yi satın alarak hiperspektral görüntüleme pazarına giriş yaptı.

• Konica Minolta, Sensing İş biriminin stratejik büyümesi kapsamında gözle görünmeyen numuneleri görselleştirmek için anahtar bir teknoloji olan hiperspektral görüntüleme teknolojisi ile savunma, güvenlik ve çevre bilimi alanlarında sürdürülebilir müşteri değeri sağlamayı ve küresel sosyal sorunların çözümüne katkıda bulunmayı hedefliyor.
  • Konica Minolta, hiperspektral görüntüleme pazarında lider şirket olan Specim'i satın alarak ; yüksek hassasiyetli hiperspektral görüntüleme teknolojisi, bilgi birikimi ve müşteri portföyü elde ediyor ve geri dönüşüm ; gıda ayrıştırma  ve in-line ölçüm gibi endüstriyel kullanımda pazar genişlemesine öncülük ediyor.
  • Bu satın alma, Konica Minolta'nın yeni büyüme stratejisine dayalı olarak ölçüm, denetim ve teşhis alanında iş ölçeğini büyütmek ve ofis işini takip eden sürdürülebilir büyüme ve kârlılık artışı için önemli bir rol oynuyor.

Satınalma Amacımız

Konica Minolta, kamera işinden gelen optik teknolojilere dayalı bilgi birikimiyle; ışık, renk ve görsel yüzey ölçümü alanlarında yüksek hassasiyetli ölçüm cihazları ve çözümleri sağlayarak müşterilerinin yüksek kaliteli üretim gerçekleştirmesine katkıda bulunur. Konica Minolta, mevcut Sensing İşinin temellerini genişletmenin yanı sıra, sürdürülebilir yeni müşteri değeri sağlamak ve küresel sosyal sorunları çözmek için büyüme stratejisi olarak güvenlik, savunma ve çevre bilimi alanlarında insan gözünün ötesine geçmeyi hedefliyor. Hiperspektral görüntüleme, şirketin büyüme stratejilerini gerçekleştirmek için kilit teknolojilerden biridir.

Specim Hakkında

Hiperspektral görüntüleme endüstrisinde lider bir şirket olarak Specim, Görünür Bölgeden Uzun Dalga Kızılötesine kadar geniş bir ölçüm dalga boyu aralığı sağlayan ürünleriyle taşınabilir, in-line ve havadan ölçüm gibi belirli kullanım senaryolarını kapsayan geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Ayrıca geri dönüşüm, gıda ve ilaç gibi çok çeşitli sektörlerde ve atık ayrıştırma makinesi üreticileri gibi geniş müşteri tabanına sahiptir. Ayrıca Specim, endüstriyel uygulamalarda hiperspektral görüntüleme işlerini daha da genişletmek amacıyla görüntüleme teknolojisini atık ayrıştırma  makinelerine dahil etmeyi daha kolay ve hızlı hale getirecek bir platform olan SpecimONE’ı geliştirdi.

Bir Adım Öteye

Konica Minolta, küresel müşteri tabanı ve ağından yararlanarak, hiperspektral görüntüleme teknolojisi uygulamalarının genişletilmesini ve endüstriyel uygulamalara bu cihazların dahil edilmesini hızlandıracak. Konica Minolta, görüntü işleme ve optik teknolojileriyle sinerji yaratarak, mevcut iş alanındaki ve endüstriyel amaçlı in-line kullanım pazarını genişletmeye de hız verecek. Konica Minolta, özellikle geri dönüşüm ve gıda ürünleri için ayrıştırma ekipmanı üreticileriyle işbirliği içinde portföyünü genişletecek ve ilaç gibi büyüyen pazarları stratejik olarak hedefleyecektir. Hisse Alım Sözleşmesi 19 Kasım 2020'de imzalandı ve yetki onaylarına tabi olarak 2020 Aralık ortasında kapandı.

Specim'e Genel Bakış

Şirket Adı

Specim, Spektral Görüntüleme Oy Ltd.

Kuruluş

1995

Merkez ofis

Oulu, Finlandiya

Temsilci

Tapio Kallonen

Çalışan Sayısı

68 (Ağustos 2020 itibariyle)

İşletme

Hiperspektral görüntüleme

kameralarının geliştirilmesi,

üretimi ve satışı

Konica Minolta'nın Ölçüm Cihazları (Sensing) İş Birimi
Konica Minolta'nın ölçüm cihazlarının çoğu, renk ölçümü için referans standard ürünler olarak kullanılmaktadır ve Konica Minolta, özellikle küresel ekran görüntü kalitesi denetim çözümleri pazarının %50'sinden fazlasına sahip olarak (tahmini) pazar lideri konumundadır.

Ayrıca Konica Minolta, mevcut rekabet gücünü arttırmak stratejisiyle  pazarındaki işletmelere güçlü bir şekilde yatırım yapmaktadır. 2012 yılında şirket, üst düzey optik test cihazları geliştirme yeteneğine sahip ve ekranların ve LED aydınlatmanın yüksek performansını ölçmede lider bir geçmişe sahip olan Instrument Systems, Almanya'yı satın aldı. 2015 yılında Konica Minolta, ekranlar ve otomatik görsel yüzey denetim sistemleri için yüksek çözünürlüklü iki boyutlu ölçüm aletleri ve görüntü işleme yazılımı pazarında lider olan ABD merkezli Radiant Vision Systems'ı satın aldı. 2019 yılında şirket, otomotiv üretiminde görsel kalite kontrol otomasyon sistemlerinde uzmanlaşan İspanya'daki Eines Systems'ı satın aldı.

Konica Minolta, büyüyen ICT ve otomotiv alanlarında yüksek hassasiyette ışık ve renk ölçümü sağlayan çok çeşitli yüksek katma değerli ürün çözümleri sunarak Ölçüm Cihazları İşini büyütmeyi ve böylece pazarı yönlendirmeyi hedefliyor.

Konica Minolta Sensing Europe

Yeni stratejik büyüme alanlarında pazar payını arttırmak için Konica Minolta Sensing Europe'un ana odak noktası, Specim'in hiperspektral görüntüleme kamerası IQ serisi ve FX serisidir. Kültürel miras/müzeler, gıda ve bitki örtüsü, geri dönüşüm ve daha pek çok farklı sektörde kullanılan Specim'in HIS kameralarının erişimini Avrupa pazarında genişletmek için kendi küresel müşteri tabanından ve bilgi ağından yararlanacaktır.

İrtibat bilgileri:
Konica Minolta Sensing Europe B.V.

Thierry Rottiers
E-Mail: thierry.rottiers(at)seu.konicaminolta.eu