Konica Minolta CA-410'u satışa sunuyor

Konica Minolta, Akıllı Telefonlar, TV'ler, ve otomobillerde kullanılan OLED Ekranlar da dahil olmak üzere Ekran Ölçümü için Ekran Renk Analiz Cihazı CA-410’u piyasaya sürdü

Verimliliği Artırmak ve Gelişmekte Olan Ekranların Grafik Anlatımını Geliştirmek İçin

Nieuwegein, Kasım 2017

Konica Minolta, Inc., OLED ekranları gibi ileri ekran teknolojisinin ölçülmesi ve düzeltilmesi için tasarlanmış bir renk analiz cihazı olan CA-410'u piyasaya duyurdu.

CA-410, TV, akıllı telefon ekranı vb. üretim hatlarındaki beyaz dengesi ve kontrast derecesinin denetimi ve ayarlaması için kullanılan optik bir ölçüm cihazıdır.
CA-310’dan sonra gelen CA-410, OLED teknolojisi ile başarıldığı gibi yüksek hız ve yüksek dinamik aralıklı (HDR) ekranların yüksek doğrulukta ölçümünü sunuyor.

Ana Özellikler

1. Daha Yüksek Kalitede HDR Ekranlar için Bir Önceki Modelden 25 Kat Daha Geniş ve Doğruluk Garantili Parlaklık Ölçüm Aralığı

Kısmen iletişim hızındaki belirgin artışlar nedeniyle, akıllı telefon kullanıcılarının daha yüksek kalitede görüntü ve videoya olan talepleri artmaktadır. Buna karşılık üreticiler iyileştirilmiş kontrast oranı ve renk reprodüksiyonu ile HDR ekranlar gibi daha yüksek çözünürlüklü ekranların geliştirilmesini hızlandırıyorlar. Bu ekran üreticilerinin, aşırı düşükten yüksek parlaklığa kadar geniş bir ölçüm aralığına sahip bir renk ölçüm cihazına ihtiyaçları var.

CA-410, 0.001 ila 5.000 cd/m2 aralığı ile önceki modelden 25 kat daha geniş ve doğruluk garantili bir parlaklık ölçüm aralığı sunan yükseltilmiş sensör devrelerini içerir. Artan bu ölçüm aralığı, üreticilerin yüksek çözünürlüklü ekranların kalitesini kontrol etmelerine ve iyileştirmelerine yardımda bulunarak akıllı telefonların ve TV'lerin daha yüksek kalitede görüntü ve videoları gösterebilmelerini sağlayacaktır.

2. Verimliliği Artırmak için Daha Hızlı Ölçüm Sürati

CA-410, 0.001 cd/m2 gibi son derece düşük parlaklık seviyelerini üretim süreçlerine entegrasyon için yeterince hızlı bir süre olan bir saniye içerisinde ölçebilir. İyileştirilmiş sensör özellikleri ve CPU hesaplama hızı, ölçüm süresini, hat üzerindeki kontrast derecesi düzeltme sürecinin aldığı süreyi% 30 oranında kısaltır ve daha yüksek verimliliğe katkıda bulunur.

3. Dijital Üretim Çağı için Otomatik Süreçlere Kolay Entegrasyon

Otomatik üretim süreçlerine kolayca entegre olacak şekilde tasarlanan CA-410 manuel girdi olmadan çalıştırılabilir. Sistem ayrıca ölçüm probunun bilgisayara doğrudan bağlantısı kullanılarak da yapılandırılabilir.

*1: Beyaz dengesi, beyaz rengin doğru bir şekilde reprodüksiyonu için ışığın ışık yoğunluğu oranını üç ana renkte (kırmızı, yeşil ve mavi) ayarlama işlemidir.

*2: Gama (kontrast derecesi), tonal tepki ölçüsüdür. Kontrast derecesini düzeltme, siyah beyaz yarı tonun parlaklığının ve renginin göze daha doğal ve düzgün görünmesini sağlar.

*3:  Konica Minolta'nın test koşulları altında CA-310'a kıyasla kontrast derecesi ölçüm simülasyonuna dayanmaktadır (64  ölçüm için). Ekran başlangıç zamanı ve bekleme süresi hariçtir

Basın Bültenini İndir (PDF)

2017 yılında Konica Minolta tarafından duyurulan Orta Vadeli İş Planı olan SHINKA 2019'un bir parçası olarak şirket, şirketin Sensing İşini diğer kaynakları ile birleştiren Endüstriyel Optik Sistem İşinde, eşzamanlı olarak üç iş alanında - ana iş, büyüme işi ve yeni iş - stratejiler yürütmeyi taahüt etmektedir.

Sensing ana iş alanında Konica Minolta, otomobil, gıda ve yapı malzemeleri sanayileri için yeni ürün uygulamaları geliştirerek, OLED ekranlar ve diğer pazar değişiklikleri ve renk ölçüm cihazlarına olan artan talepten faydalanarak ışık ölçme ürünlerinde daha büyük bir pay elde etmeyi amaçlıyor.

Üretim alanlarındaki artan otomasyona ve veri kullanımının giderek artan önemine cevaben büyüme işi stratejisi, Konica Minolta'nın 2015 yılında satın aldığı Radiant şirketinin sahip olduğu görsel yüzey denetleme teknolojisini mevcut optik ölçüm teknolojisiyle birleştirerek anahtar teslimi in-line denetleme sistemleri sağlamayı ve böylece yüksek katma değerli, yüksek karlı işler elde etmeyi amaçlıyor.

Yeni iş için, Konica Minolta, sensing ve görüntü analiz teknolojilerini, gelecek nesil için üç kategoride hazır olan yüksek katma değerli ürünler oluşturmak için kullanacak: dijital üretim, Yaşam Kalitesi çözümleri ve Durum İzleme Çözümleri.

Konica Minolta, sadece imalat endüstrisindeki müşterilerin değil aynı zamanda son kullanıcıların da ihtiyaçlarını daha iyi tahmin edebilecek ve toplum yararına kaliteli ürünler sunacak şekilde gelişmeye devam edecektir.

Konica Minolta Sensing Europe B.V. Hakkında

Konica Minolta Inc. Japonya’nın bir parçası olan Konica Minolta Sensing Europe B.V., Renk & Görünüm ve Işık Ölçümleri alanındaki uygulamalar için önde gelen bir ölçüm çözümleri sağlayıcısıdır. Konica Minolta Sensing Europe, Şubeleri ve nitelikli Distribütörleri ile EMEA bölgesinde 30'dan fazla ülkede sektörüne hizmet etmektedir. En son teknoloji optik ve görüntü işleme teknolojilerinden türetilmiş olan Konica Minolta Sensing'in ölçüm çözümleri kalite kontrolünün iyileştirilmesine yardımcı olur ve çok çeşitli endüstrilerdeki AR-GE faaliyetlerini destekler. Renk yönetimi çözümlerimiz otomotiv, kaplamalar, plastik, inşaat malzemeleri, gıda, kimyasallar ve eczacılık gibi birçok üretim alanında kaliteyi kontrol etmek ve izlemek için gereklidir. Konica Minolta Renk Ölçüm Cihazları, Işık ve Ekran ölçüm teknolojisi alanında "endüstri standardı" konumundan faydalanırlar.

Firma ile ilgili daha fazla bilgi için: www.konicaminolta.eu/measuring-instruments

İletişim detayları:

Konica Minolta Sensing Europe B.V.
Andreas Ullrich
Phone: +41 (0) 43 322 98 05